6 автомобила, които не получиха необходимото признание

2016.06.26

Някои коли са родени силни и успешни, докато други са слаби и не се радват на голяма популярност. Съществува и втора, междинна категория, които оставят смесени впечатления у феновете. Трябва ли да ги харесваме? Какво ще си кажат хората ако си я купим?

Нека да разгледаме някои от тези автомобили, които според нас заслужават повече уважение от всички. Изборът ни се свежда до 6 модела, които определено трябва да погледнете ако си търсите кола втора ръка:

BMW 3-Series Compact

BMW 3-серия Compact не изглежда като пълноправен член на семейството, нито има същия звук от двигателя както останалите модели от серия 3. Всъщност, единствената версия с шест-цилиндров двигател наличен в Е46 Compact е взаимствала двигателя от 325ti, който е 2.5-литров с мощност 186 к.с.

Въпреки това е прекалено нечестно да изключим Compact от списъка с коли заслужаващи вниманието на феновете. Фактът че имиджа на колата не се вписва изцяло с този на 3-та серия е във ваша полза. Заради това търсенето на Compact е по-слабо и цените паднаха. За по-малка сума може да откриете страхотна кола със задно задвижване и огромен потенциал за тунинг.

Ferrari 348

Кажете числото 348 на който и да е фен на Ferrari и той най-вероятно ще отвърне глава засрамено. Числото е значимо, защото това беше единственото Ферари в историята спряно от производство много рано. Окачването му беше доста твърдо и това направи шофирането кошмар. Разликата с предшестващия модел 328 беше огромна, защото 328 беше една страхотна за каране кола.

Заради тези проблеми, 348 стана едно от най-евтините Ferrari които може да се купят втора ръка, но в момента цената му започва да пълзи нагоре. Това е просто заради осъзнаването, че колкото и зле да е, то си остава все така Ferrari. Купуването на 348 означава и влизане в клуба на почитателите на класическо Ferrari с ръчни скорости, V8 и без много електроника. Със сигурност 348 не е най-добрата кола по съвременните стандарти, но в години в които колите излизат с по над 400 коня от завода, това няма и как да бъде така. Този модел трябва да се уважава, защото той наистина осигурява напълно реално чувство за шофиране и водачът усеща в най-голяма степен колата и пътя.

Tesla Roadster

Името Tesla стана доста популярно тези дни. Моделите са футуристични и доста бързи. Но колите Tesla не винаги бяха с такъв позитивен имидж...

Моделът пуснат през 2008 и наречен Roadster беше похвален заради доброто постижение от 3.7 секунди при ускорение от 0 до 100. Това беше супер добре за един електрически автомобил. За жалост, комплиментите спираха дотук, защото автомобилът загуби най-важното нещо от донора си Lotus Elise – управлението. В допълнение към това, животът на батерията беше доста малък при спортно шофиране, което обезсмисли купуването на колата. Въпреки всичко обаче, не трябва да изгаряме Roadster на кладата, защото той положи основите на всичко направено от Tesla по-нататък. Освен това, ако не се налагат пътувания по-дълги от 100 км, колата си остава доста добра, пристрастяваща и много бърза.

Porsche 924

Обзалагаме се, че ако някой каже „двигател отпред, 4 цилиндъра в редица“, един от последните производители изникващи в съзнанието ви ще е Порше. Все пак през 1976 година, при раждането на 924, Porsche беше известен точно с това, а тези двигатели бяха особено популярни.

По това време, 924 беше нисък клас модел от Porsche, който се превърна във финансов успех помогнал на компанията да превъзмогне трудните времена. В днешно време, хората боготворят 911, а старият модел 924 не покрива очакванията им. 924 е по-лошото Porsche, но дали е така? Моделът разполага с едва 2-литров двигател с четири цилиндъра и мощност от само 108 конски сили. Но не мощността е това заради, което бихте си купили 924. Въпреки че е по-малко свързан с 911 отколкото един VW Beetle, 924 все още успява да достави онова специфично чувство на Porsche – перфектна отзивчивост при шофиране и много наслада. За всеки търсещ евтин вариант за влизане в клуба Porsche, 924 със сигурност е една страхотна опция.

Renault Twingo RS

За всеки извън Европа или Южна Америка Twingo най-вероятно е непознато име. Произвежда се главно за Европейския пазар, като е пусната и спортна версия на втората генерация. Мощността е 131 к.с, благодарение на 1.6 литров четирицилиндров двигател. Twingo обаче има един голям проблем – Abarth 500 – модел пуснат през същата година. Той побеждава Renault във всеки един тест и успява да привлече повечето купувачи търсещи подобна кола. През 2013 година Renault спира производството на Twingo RS.
Това обаче не е края на RS, защото и в момента се срещат много евтини коли в продажба. Частите им също са евтини, а забавлението с тази кола е гарантирано. Защо да не купите едно малко френско бижу и да откриете забавата от шофирането в най-чистата му форма.

Mazda Miata NB (преди facelift)

Наскоро Mk1 MX-5 напълно се отърси от имиджа си на кола за фризьори и влезе в залата на славата за всеки фен. Тя е доста достъпна и забавна за каране, а и се поддава на множество модификации. Защо обаче почти идентичната с Mk2 не е толкова харесвана?

Отвън, тя е по-заоблена и има фиксирани фарове, както и доста подобрен интериор. Въпреки подобренията, NB масово не се харесва и се счита за прекалено женска кола. Не виждаме никаква основателна причина за цялата тази омраза – автомобилът е доста добър и осигурява достатъчно отзивчивост при шофиране на доста ниска цена.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.