8 жалки специални издания автомобили посветени на известни пилоти

2016.12.03

 

Не всяко специално издание на даден автомобил е страхотно. Ето няколко примера за това как производителите могат да пуснат и доста невзрачни модели с претенциозни имена свързани с известен пилот от автомобилните надпревари.

1. Fiat Seicento Schumacher Sporting

Малкият Seicento Sporting получи специално издание през 2001 година посветено на бляскавата кариера на Михаел Шумахер във Формула 1. Този модел не се различава много от обикновената Sporting версия. Самият Шумахер подписва автомобилите на вратата, но скромният 1.1-литров двигател с мощност от едва 54 коня обрича автомобила на забрава.

2. Chevrolet Celta Piquet

Колата се произвежда единствено за Латинска Америка и Аржентина, където е позната като Suzuki Fun. Задвижена е от 1-литров двигател с мощност 70 коня и има спортни елементи по каросерията. Не е нещо което бихте очаквали да видите свързано с името на Нелсън Пикет!

3. Peugeot 207 S16

207 така или иначе не се слави като много добра кола, но пък като рали автомобил е доста бърз. Крис Мийк печели Междуконтиненталното Рали през 2009 година карайки версията S2000. За отпразнуване на титлата, Peugeout пуска S16, лимитирано издание в тираж 250 бройки.

Задвижено е от 1.6-литров бензинов двигател с мощност 120 коня. Добавени са няколко спортни елементи, като задно крило, предна решетка и затъмнени стъкла. Независимо от промените, специалното издание 207 за Мейк все така изглежда доста обикновено.

4. Citroen C4 'by Loeb'

C4, подобно на 207, е доста невдъхновяваща кола и Citroen решава да пусне специално лимитирано издание. C4 от Льоб излиза за да отпразнува успеха на пилота в WRC и връщането на производителя в състезателните серии. За жалост, моделът не е много по-различен от стоковия C4.

5. Fiat Stilo Schumacher

Ето и още един Fiat с името на Шумахер. Специалното издание Stilo има 2.4 литров двигател доставящ 170 к.с., както и нов бодикит. Разбира се, фигурира и логото на пилота. Има и по-напомпана версия наречена Schumacher GP. Произведени са сравнително малко бройки от Stilo Shumacher.

6. MG6 BTCC Edition

Неатрактивния модел MG6 получи специално издание посветено на Джейсън Плато и сезон 2012 от BTCС, където той финишира трети с шест победи. Автомобилът се отличава с 158 к.с и 1.8-литров турбодвигател.

7. Jack Brabham Torana

Спортната версия на Honden Torana беше кръстена на една легенда от Формула 1 – покойния Джак Брабам. Тя обаче е доста подобна на оригиналния модел – разликите са нова боя, различни гуми и незначителни перформанс модификации. Мощността е едва 79 коня.

8. Citroen C2 ‘by Loeb’

Още един автомобил посветен на Себастиан Льоб. C2 никога не е бил лидер в своя клас и поставянето на името на пилота не помага много на колата. Тя има същия 1.6 литров бензинов двигател и 125 коня като версията VTS. Произведени са само 320 бройки.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.