Infiniti

Infiniti подготвя електрически перформанс автомобил

2017.09.27

Infiniti работи по доста проекти свързани с електрическите автомобили, като спортен модел може да се появи още през 2019 година.

Infiniti планира сериозно присъствие на пазара на перформанс-ориентирани електромобили, а според различни източници първият модел може да е тук само след няколко години. Концептът е дори по-близо, като се очаква да бъде представен на изложението в Детройт през януари.

Въпреки че Европа не видя много от Infiniti през всичките тези години, луксозният бранд на Nissan продаде доста в Северна Америка и Япония. Шефовете смятат, че е време марката да навлезе по-сериозно на стария континент, акцентирайки върху новите технологии и електричеството, и превръщайки се в реална алтернатива на Немските гиганти познати на всички.

Този бъдещ модел ще бъде напълно нов като концепция, нямащ нищо общо с предходни автомобили. Компанията ще акцентира върху представяне и управление, с цел да предложи „уникално“добро изживяване зад волана.

Проектът ще включва няколко разработки познати от страхотния #Прототип 9 показан миналия месец (на снимката долу). Новият модел вероятно няма да изгледа толкова драматично, и може да е подобен на Еmerg-E от 2012 година – с форма изцяло проектирана за топ скорост.

Към момента не знаем нищо друго за предстоящия автомобил, но подобно на много други производители и Infiniti ще се присъедини късно към купона, на който отдавна празнува Tesla. Може би ще са нужни до 10-на години за да бъдат стигнати...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.