Ducati

Лимитирано издание на Ducati разполага с умопомрачителна мощност

2016.11.15

 

Знаем че има само две колела, но разполага с по-висока мощност спрямо теглото от всички други возила на четири колела. Това е новото Ducati 1299 Superleggera

Ducati представиха нещо наистина специално. Това което виждате тук са първите снимки на новото 1299 Superleggera – описано от шефът на компанията Клаудио Доменикали като „най-невероятния байк произвеждан някога от Ducati”. Ще бъдат произведени само 500 бройки.

Той в голяма степен следва същата философия като 1199 Superleggera от 2014, но всичко е една степен по-напомпано. Благодарение на карбоновите елементи моторът тежи само 150 кг сух, което е с 5кг по-малко от модела от 2014 година. А ниското тегло означава още по-добро представяне на пистата

Модел 1199 тежи 11 кг повече с течности, но без гориво, затова е логично да предположим че модел 1299 ще е готов за излизане на пътя с тегло по-малко от 180 кг. Но най-интересното нещо е двигателя – потентен V-twin с 215 к.с, което го прави най-мощния двигател излизал някога.

Двигателят и ниското тегло водят до зашеметяващото съотношение мощност/тегло от 1430 коня за тон без течности. Това е почти 1200 к.с на тон дори с всички течности и пълен резервоар с гориво. А с пилот от MotoGP отгоре? Дори и с него съотношението е 875 к.с за тон.

Тъй като Ducati е собственост на Audi, които притежават и Lamborghini, на практика марката Superleggera на разярения бик бива открадната. Цената на това чудо на две колела също е зашеметяваща. Струва 82 хиляди Евро. За съжаление това не е правописна грешка.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.