BMW

4 версии на BMW M3, за които сигурно не сте чували

2016.10.01

 

За да отпразнува 30-годишнината на M3, компанията пусна четири необичайни варианта на супер седана, които обаче никога не излязоха от фазата на прототипа.

E30 M3 Пикап

Базира се по-скоро на стандартното Е30, а не на по-широкото М3. Този чудат автомобил е произведен в единствен екземпляр във фабриката на BMW в Гархинг, вече превърнал се в дом на дивизия М.

Вместо ползването на 2.3-литровия четирицилиндров двигател на М3, този автомобил е оборудван със S14 – 2-литров двигател с мощност 192 к.с от 320iS – бюджетна версия на М3 за италианския пазар.

E36 M3 Compact

Имайки в предвид, че Е36 Compact е оборудван с по-малко изтънченото окачване с торсионна греда, автомобилът сигурно е доста забавен за каране. А имайки в предвид много подобните основи, може да заключим, че това е по-практичния братовчед на М Купе.

За разлика от Е30 Пикап, този вариант имаше голям шанс да влезе в масово производство. Като се има в предвид настройката на очакването и по-ниското тегло (150 кг по-малко от стандартно М3), BMW отбелязва че 3.2 литровия двигател с шест цилиндъра в редица е с леко занижени параметри. Въпреки това прототипа разполага с цели 321 коня.

Със стремежа да осигури съблазнителен бюджетен модел за дивизия М подходящ за младата аудитория, BMW казва че М3 Compact може да се счита за родоначалник на днешното BMW M2. Или накратко, идеята за М3 Compact не е забравена напълно.

BMW E46 M3

Ето една версия на Е46 М3, която всички бихме искали да излезе на пазара. Тя е пусната с цел „проучване на възможности“ - дали вариант Touring е възможно да бъде направен с лека модификация на съществуващата М3 без влагането на милиони за разработки. Изглежда че производството на комби не би било толкова скъпо, но за жалост проектът никога не вижда бял свят.

E93 M3 Пикап

След като E30 M3 Пикап достига възраст за пенсия е нужно да се пусне нов модел. Отговорът е очевиден – ползването на същите процеси за производството на оригинала. Взет е Е93 М3 кабриолет и е превърнат в това нещо с двигател V8.

BMW отива още по-далеч с този проект, пускайки го точно за деня на шегата – 1-ви Април. Той обаче не е фотошоп, а съвсем реален модел. Трудно е да се повярва нали?

За разлика от версията на Е30, този автомобил е напълно реален.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.