Honda

5 интересни неща за новата Honda Civic Hatchback

2016.08.16

10-тата генерация Civic hatchback е официално разкрита и ще излезе на пазара съвсем скоро. Ето какво трябва да знаете.

1. Изглежда точно като концептуалния модел

Колата ви изглежда доста позната? Причината е в това, че заводската 10-та генерация на Civic хечбек изглежда почти като концептуалната версия показана на авто изложението в Женева по-рано през годината.

Колата има много по-изчистена линия от настоящата генерация, и за разлика от предишните две поколения има комбинация от спойлер / стоп светлини разположени доста по-ниско, което леко ще вложи видимостта отзад, но тя все така ще е по-добра от настоящата генерация. Какво мислите за визията? Споделете в секцията за коментари.

2. Произведена във Великобритания

Да, Civic hatchback се прави във фабриката на японците в Суиндън. Бог да пази кралицата и този завод. А добри новини има и за феновете на хечбека в САЩ. За първи път от над 10 години, Американските купувачи ще имат възможност да получат достъп до официален внос на Civic Hatch.

Всъщност, колата ще се появи в САЩ доста по-рано, отколкото в Англия. Очаква се да бъде налична през месец септември тази година, докато в Англия ще се появи едва през месец Март 2017 година.

3. Ще има версия Type R

Няма да има само стандартна версия – бъдещата Type R ще се предлага от двете страни на океана, като в САЩ ще е налична по някое време следващата година.

Според предварителната информация, колата ще е по-малко екстремна по отношение на външния вид в сравнение с настоящия модел (не очаквайте нещо толкова щуро колкото на илюстрацията по-горе), но пак ще е достатъчно мощна. Говорим за осъвременена версия на 2-литровия турбо двигател на Honda, който ще осигурява някъде около 340 конски сили, което е предостатъчно. Благодарение на окачването и диференциала с ограничено приплъзване, тези коне ще се предават максимално ефективно към предните колела, а това е предпоставка за много емоции зад волана.

4. Един двигател за всички версии в САЩ

Докато купувачите в Европа почти сигурно ще получат достъп до различни двигатели – включително дизелови, в САЩ всички автомобили ще са оборудвани с един и същ агрегат – 1.5-литров бензинов турбо-двигател. Все пак ще се предлага в две вариации – LX, EX и ЕХ-L ще са с мощност 172 к.с, докато Sport и Sport Touring ще имат цели 6к.с повече или 178bhp. Разбира се, не забравяйте и TYPE-R. Междувременно, всички модели ще разполагат с полезните 218Nm въртящ момент.

Предлага се възможност за избор на CVT скоростна кутия при покупка, докато версиите LX, Sport и EX се предлагат единствено със шест-степенна ръчна трансмисия. Надяваме се, че тя ще е нещо подобно на прекрасната скоростна кутия в настоящия Civic Type R. Колите с CVT ще имат комбинират разход от 8.3л/100 км, докато стандартните дори по-малък. И докато все още говорим за практичност, трябва да споменем, че Honda се счита за една от най-добрите марки по отношение на място за краката отзад и багаж.

5. Без торсионна греда

Осмата генерация на Civic скандално заряза независимото задно окачване и го замени с торсионна греда, като тенденцията продължи и при 9-тата генерация. Type R е брилянтна, въпреки това решение, но всички феновете продължават да се чудят защо колата не получи по-изтънченото и добро решение за окачването отзад.

За щастие, новата генерация Civic се завръща към независимото очакване. Освен това, шасито е по-леко и здраво – а всичко това ще се отрази не само на Type R, но и на „обикновените“ модели.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.