McLaren

Слухове за триместен наследник на McLaren F1

2016.07.30

 

Миналата седмица се появиха слуховете, че F1 ще се прероди като триместен GT автомобил, но след това шефът на McLaren опроверга информацията... Или не?

Преди няколко дни, всички се въодушевиха от възможността за възраждане на легендарния McLaren F1 – всичко това благодарение на информация появила се в Autocar. Триместният супер автомобил на британците май ще има нова версия с мощност над 700 коня и зашеметяваща визия. Всичко това все още са спекулации, освен ако не вярвате сляпо на статията.

Коментар на шефа на McLaren Майк Флеуит по време на представянето на финансовите резултати на компанията сякаш хвърли съмнения върху слуховете за нов F1. Според изданието Car & Driver, Флеуит казва „Отказвам да коментирам тези слухове“ , а след това се шегува, че Autocar трябва да уволнят дизайнерите си. По-късно Флеуит е притиснат и казва „Постоянно съм питан за триместна кола с V12 и ръчни скорости. Не мисля, че наистина това ще е едно оправдано бизнес решение.“ За да забие финален пирон в ковчега, Флеуит казва: „Ние сме компания която мисли напред в бъдещето. Обичаме F1 както всички останали, но няма да пуснем нов модел“, споделя topGear.

Изглежда че сякаш случаят е приключен и няма да видим нов модел! Не бързайте... Autocar твърди, че F1 наистина ще бъде „прероден“ като „hyper-GT” с познатия двигател на McLaren – 3.8-литров, двойно турбо и V8. Освен това, колата може да е оборудвана със седем-степенна автоматична трансмисия, а не ръчна такава. Флеуит не отрича подобна кола.

Той обаче допуска, че създаването на ваната необходима за необичайното разположение на седалките е извън възможностите на McLaren по финансови причини: „Трябва да реализираме печалба, и за компанията ще е скъпо начинание да проектира изцяло ново шаси“.

Въпреки съмненията, Джим Холдър, автор на статията за Autocar, се придържа към своята теория. Говорейки за Car Throttle той казва:

"Стоя 100% зад твърденията си - думи на дилъри и клиенти ме правят още по-уверен, че този автомобил наистина ще се появи.

„Мисля че хората видели отговорите на Флеуит за Autocar погрешно смятат, че това е опровержение. Ако историята се прочете по-внимателно, той наистина отрича определени неща, но не и колата описана от мен – Hyper-GT построена в памет на оригиналната F1.“

 

Ще трябва да мине малко време преди да разберем кой наистина е прав и дали ще има наследник на F1.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.