5 модификации, които могат да ви докарат подигравки

2016.09.15

 

Няма нищо лошо в модифицирането на колата. Но за някои хора нещата могат да отидат твърде далеч...

Ако говорим за автомобилите, повечето хора са широко скроени. Те харесват едновременно Европейски, Японски и Американски модели. Същото важи за двигателите – независимо дали става въпрос за VTEC, щур V12, V8 или друг агрегат – важното е да правят собствениците на автомобилите щастливи.

Що се отнася до модификациите, по-малка група хора са склонни да ги правят по собствените си коли, но това не им пречи да оценяват извършеното от ентусиастите. Понякога обаче, за традиционалистите те отиват твърде далеч. Ето пет доработки, които без съмнение ще смутят феновете на чистите стокови автомобили.

1. Фалшиви баджове

Ако искате точно определена кола направете всичко възможно да си я купите. Ако не може да си я позволите, работете здраво докато можете. Виждали сме какви ли не безумия по автомобилните форуми – хора слагащи емблема М на техните BMW-та, S върху нормални Audi-та, или окичени с Cobra или SVT Mustang. Поставянето на надпис е много лесно, но по този начин също много лесно може да ви заклеймят като един истински „позьор“

2. LS двигател

Смяната на двигателя на автомобила е често срещана модификация. Ние ще споменем конкретно LS суапа, защото това е признание за тяхната невероятна мощ в компактен размер. Не заклеймяваме хората решили се на тази модификация, защото двигателите са страхотни за базов проект. Трябва обаче да избирате къде да се появявате с автомобила, защото LS в RX-7 може и да не е съвсем на място.

3. Позиращи коли

Коли с необичайни гуми или ъгъл към асфалта са разпространен автомобилен жанр. Те обаче срещат голяма критика от специалисти и хейтъри, защото според тях осмиват цялата перформанс сцена. Голяма работа – това може да се каже за почти всички модификации, но тук опозицията е малко по-агресивна. Смятаме, че огромните гуми наистина могат да разрушат представянето. Положението не би било толкова лошо, ако модификациите не се правеха на обикновени градски коли.

4. Нитро на класически мускулести автомобили

Смятате ли, че всички фенове на класическите мускулести коли от 60-те биха приветствали добавянето на допълнителна мощност. Истината е, че много от тези момчета са фенове на стоковите двигатели и не биха приветствали каквато и да е модификация по мотора. Нещата стават още по-лоши ако говорим за нитро.

5. Реплики на екзотични модели

Не всички могат да си позволят екзотичен супер автомобил. Съществуват редица боди китове които са добре проектирани и вършат прекрасна работа за промяна на визията на обикновен автомобил към по-екзотичен.

Много хора обаче се страхуват да правят такива модификации по визията именно заради реакцията на хората. Тя е подобна при поставянето на фалшиви емблеми и надписи. Работете здраво докато спечелите достатъчно за любимата кола. Репликите и промяната на визията няма да ви накарат да се чувствате по-добре. 

Източник Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.