Lamborghini

Последното Lamborghini Diablo SV обявено за продажба

2016.02.27

Последният екземпляр Lamborghini Diablo SV ще бъде обявен за продажба на Класик Авто Шоу следващата седмица. Тогава е последния шанс на милионерите да си набавят страхотното Lambo.

Всеки път когато Lamborghini пуска нов модел автомобилното общество изпада в екстаз. Уеб сайтовете преливат от информация и детайлни снимки на возилото, списанията дискутират предимствата и недостатъците му, а богатите бизнесмени приготвят пачките в очакване на колата на годината. Това се повтаря всеки път, което е иронично, защото повечето от новите коли на компанията не струват. Първата генерация Gallardo имаше проблемна кутия, Aventador беше изтеглен заради различни софтуерни проблеми, а Huracán страдаше / и все още/ от хронично недозавиване. Но ако сте достатъчно търпеливи, за разлика от повечето хора днес, Lamborghini обещава да оправи проблемите с различни ъпдейти.

Всъщност, скоро всички търсещи ново Lamborghini ще имат уникален шанс да си закупят абсолютно последната бройка от култова серия. Gallardo LP570-4 Squadra Corse, Murciélago LP 670–4 и Lamborghini Aventador LP750-4 са най-добрите версии в своите класове, а същото се отнася и за последната генерация Lamborghini Diablo.

Diablo SV беше представено на шоуто в Женева през 1995, точно преди VW да се намеси и да скопи компанията. SV включваше задвижване на четирите колела и VT, стандартен за колата 5.7 литров V12 двигател и 27 коня по-висока мощност – повишение от 490 до 517. Освен това окачването е изцяло променено. SV получи много малки подобрения през годините – най-голямата беше фейслифта през 1999 година – оттеглянето на фамозните изкачащи светлини. Сега, преди да потреперите от ужас, ще споменем, че всъщност харесваме чистите и ясни фарове в стил Le Mans. Надяваме се, че и останалите хора ги харесват, защото точно такъв модел ще се продаде на изложение през следващия месец.

Последното SV от фабриката на компанията е страхотен екземпляр. Включва мотор с мощност 536 коня (колата от 1999 получи тунингован V12 двигател), който дори за съвременните стандарти е доста способен – успява да постигне ускорение от 0 до 100 за около 4 секунди. Колата е в перлено червено, което е супер рядък цвят - промяна от обичайното жълто или зелено при предишни Lamborghini от този период.

Колата излиза от фабриката на 21 декември 1999 и досега е изминала 32 хиляди мили. Състоянието и е като ново и в почти оригинален вид, ако изключим новото стерео от Alpine. Diablo предлага красив интериор Alcantara, но този който иска да я притежава ще трябва да плати между 150 и 170 хиляди паунда на 6-ти март.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.