8 страхотни GT коли по пистите през 2016

2016.04.04

През тази година предстоят куп вълнуващи надпревари, където ще видим някои страхотно изглеждащи GT автомобили. Ето някои от най-интересните!

1. Ford GT

Chip Ganassi Racing ще изкарат две чисто нови GT на Шампионата за издръжливост на FIA и две на SportsCar Championship. Всички четири коли ще се впуснат в Le mans 2016.

2. Ferrari 488 GTE

488 GTE продължава да е една от най-грабващите GT коли в мотоспорта. Ще я видим на FIA WEC и WeatherTech SportsCar Championship.

3. Porsche 911 RSR

По-специално Gulf Racing моделите състезаващите се във FIA WEC през 2016. Изглеждат страхотно в синьо и оранжево. 911 RSR също участва и в други надпревари за издръжливост, включително в WeatherTech SportsCar Championship и Blancpain Endurance.

4. Chevrolet Corvette C7.R

Само колко агресивно изглежда C7.R в ярко жълто... Страхотен е. Този зашеметяващ V8 автомобил ще се появи във FIA WEC, WeatherTech SportsCar Championship и на Le Mans. Освен че изглежда добре, колата звучи страхотно!

5. McLaren 650S GT3

Без съмнение един от фаворитите ни сред всички GT коли на пистите в момента. 650S GT3 наскоро участва успешно в Bathurst 2016. Красивият McLaren ще участва и на други GT шампионати през годината – като Aussie GTs, British GTs и Blancpain GT.

6. Mercedes AMG GT3

Колко лош може да бъде един AMG GT3? Не смятаме, че има по-агресивна GT кола от тази. С двигател с работен обем от 6.2 литра, натурална аспирация и V8, колата разполага с 500 к.с. Тя ще се впусне в редица GT шампионати през тази година и несъмнено ще събере погледите на феновете.

7. Lamborghini Huracan GT3

Този V10 звяр изглежда просто невероятно на пистата и извън нея, особено в зелен цвят. Това ще е една от най-привлекателните машини на шампионата Blancpain GT през тази година, но и на редица други спортни събития – включително надпревари в Япония.

8. Lexus RC F GT500

Този автомобил може да предизвика полемики. RC F GT500 е задвижен от 2 литров турбо двигател с четири цилиндъра и мощност от 500 к.с. Има агресивен аеро пакет и въпреки че не е най-добрата кола в клас Super GT 500 тя изглежда страхотно. Още една версия, RC F GT3, ще се появи на шампионата SportsCar Championship.

Какви други GT автомобили очаквате да привлекат внимание през годината?

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.