6 симпатични малки коли

2016.11.12

 

Някои коли са големи и свирепи... Други са точно обратното, но няма как да не ги харесваме.

1. Daihatsu Copen

Вижте тази малка муцунка. Няма как да я не харесате нали? Проектирана е за пазара извън Япония, но Copen е пълно олицетворение на японската суб-култура. Усмихната, трапецовидна решетка, падащ покрив и кръгли фарове правят Copen прекрасен подарък за Коледа. Малките и способни двигатели добавят допълнителна доза чар към Copen.

 

2. Geely Panda

Китайците все още не вадят масово добри коли, но дизайните им започват да се доближават до най-добрите в Европа. Малките им автомобили са симпатични, подобно на Mini and Fiat 500, затова не е изненада, че Panda се харесва по света.

3. Austin Healey 'Frogeye' Sprite

Симпатичните дизайни не се ограничават само до съвременните коли. През 50-те години Austin Healey проектира Sprite. Този модел си спечелва прякора „жабешки очи“ заради специфичните кръгли фарове подаващи се нагоре. Моделът се превръща в абсолютна класика и е обичан от хиляди хора по цял свят. Това е един от най-запомнящите се дизайни за всички времена.

4. Meyers Manx Beach Buggy

Бъгито Meyers Manx е голям хит в Калифорния. Появява се през 1964 година и се произвежда седем години благодарение на специално изработени китове приложени към старото шаси на Volkswagen Beetle. Този модел е доминант в класа си дълги години, но Американците масово го купуват за забавление през уикенда. С такава сладка визия и стил, Manx е перфектен за тази цел.

 

  1. Mazda Miata

Mazda Miata няма как да се критикува много. Със сигурност не е мощна, но има прекрасно управление. Шасито и е леко и колата се представя добре при ускорение и в завоите. Но една от най-силните страни на Miata е нейната визия.

6. Renault Twingo (MkI)

Все още много популярен модел в Европа – първата генерация Twingo постави стандарти за малка градска кола. Отличава се с кръгли фарове, усмихнато лице и колело във всеки ъгъл. Колата е просторна и практична, но също и много здрава след като издържа теста на времето.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.