Subaru

7 причини защо Subaru Impreza си заслужава

2016.02.18

От базовото Impreza, до WRX и STI, Subaru предлага сериозна гама автомобили с редица добри страни!

Subaru е обичана марка от автомобилните фенове и 2014 WRX STI още веднъж доказа, че има защо да е така. В тази статия ще ви разкрием седем причини защо покупката на Subaru Impreza си заслужава:

1. Задвижване на четирите колела

2. Практичност

3. Икономия на гориво

4. FA20

5. Ръчни скорости

6. Диференциали с ограничено приплъзване

7. Контролиран въртящ момент

1. Постоянно задвижване на всички колела

Много хора смятат, че освобождаването на задната ос особено при каране на магистрала е за добро /особено за икономия на гориво/, но често тези системи показват редица недостатъци, особено на офроуд терени. Забавяния при отвеждането на мощност до задната ос и неоптимален въртящ момент може да доведат до отчайващи ситуации. Subaru има умна AWD система основана на къси и широки боксер двигатели, и много добър баланс. Системата е винаги активна, така че дори предният и заден диференциал да са отворени /както често се случва с евтините AWD системи/, вие ще знаете, че двете оси ще получават мощност.

2. Практичност

Eдно нещо в Subaru се набива на очи – всички модели се отличават с голяма практичност. Те предлагат над средната видимост и е трудно да се сетим за компания с подобно постоянно ниво. Стъклото е голямо и колоните не блокират видимостта. Винаги се чудим защо някои компании жертват видимостта в името на нещо друго? Багажното отделение също е голямо, отзад има достатъчно място за краката, а возилата по принцип имат по-висок от средния за индустрията клиренс. В комбинация с AWD нещата стават още по-добре.

3. Икономичност

Често AWD идват на висока цена. Не само, че возилото струва повече, но и резултатът е по-висок разход на тези системи. Въпреки че коли с предно като Mazda 3, Ford Focus, и Honda Civic постигат 7.1 литра на 100 км на магистрала, базовото Subaru Impreza също показва добър разход – 7.6. А когато сравним Impreza с конкурентите с подобни системи за задвижване, се оказва че Subaru са почти винаги най-добри. Трябва да отбележим, че горните разсъждения не важат при STI, което е почти толкова жадно колкото и V6 4WD Ford F150.

4. FA20

Subaru спря да ползва името Impreza за WRX и STI. Новият двигател в Subaru WRX е невероятен. Боксер, четири цилиндъра, доставящ 268 коня и въртящ момент от 258lb ft при само 2000 оборота. В сравнение с двигателя в STI, новия има по-малко турбо лаг, достига пикова мощност по-бързо, и има по-висока мощност при по-ниски обороти. На права отсечка двата двигателя са съпоставими заради разликите в теглото на колите, докато при теста за икономия компютъра извежда цифрата 35.1mpg. Като цяло доста голям потенциал за АWD автомобил.

5. Ръчни трансмисии

Subaru все още поддържа ръчните скорости за цялата си гама модели. Може да избирате ръчни скорости за Impreza, WRX, STI, BRZ, Crosstrek, и дори за Forester. В свят в който карането за забавление започна да остава на заден план за градските коли, Subaru продължава да дава избор на своите клиенти между ефикасна CVT и традиционни скорости.

6. 3+ диференциала с ограничено приплъзване

Ако имате хечбек STI едва ли разходът на гориво ще има значение... или пък цената на резервните части. Вие просто ще се кефите на страхотната кола, въпреки големи жертви...Едно от специалните неща е системата AWD. Централният диференциал всъщност представлява 2 диференциала - един с механично ограничено приплъзване, в синхрон с електронно контролируем диференциал за подпомагане на дистрибуцията на въртящия момент. Отпред, спираловиден LSD разпределя мощността отляво надясно, а отзад диференциал Torsen се грижи за задните колела. Колата всъщност не е проектирана за плъзгане, а за сцепление и възможно най-голяма мощност във всеки един момент. Шокиращо е как тази кола ускорява при трудни условия на пътя... особено ако е с правилните гуми.

7. Контролируем въртящ момент

Едно от най-готините неща в STI е, че водачът получава възможност за контрол на доста неща. Тракшън системата може да се пуска и спира по желание, както и системата за стабилност. Подаването на газ може да се настрои на агресивно или плавно, в зависимост от това дали желаете по-бързо или по-плавно ускорение. Всичко това още преди да докоснете централния диференциал. Ако е напълно отворен въртящия момент се разпределя на 41/59. Натиснете няколко бутона и може да промените настройките, доставяйки още въртящ момент към предните колела ако условията на пътя са хлъзгави. Съответно, може да оставите системата на режим авто, и диференциала сам ще прецени кои параметри са най-подходящи според условията на пътя.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.