Rolls-Royce

Този уникален Rolls-Royce Wraith е произведение на изкуството

2018.03.15

Rolls-Royce нае арабския художник Мохамед Казем за да създаде нещо уникално в сътрудничество със служителите на автомобилната компания. Произведението им не разочарова.

Специалните проекти на Rolls-Royce винаги си заслужават да се видят, и този не прави изключение. Една единствена бройка на Wraith е част от колекция на Мохамед Казем- съвременен художник от Обединените Арабски Емирства. Колекцията се нарича „Посоки“ и включва координати, които са главен акцент през цялото време.

Някои биха сметнали крайната творба за разточителство и напълно излишна, но това без съмнение е изкуство. Критиците казват, че истинското изкуство няма никаква по-висша цел освен самото си съществуване. Точно това твърдение изглежда напълно на място за този Wraith.

Един от акцентите в него е зашеметяващото осветление на тавана. С прекрасно синьо-пурпурно LED осветление, светлините се менят спрямо географската локация на возилото и положението на звездите.

Самото осветление е вградено в колата за 90 часа, след прекарването на 863 оптични кабела поотделно. Колата има и страхотен часовник издържан в същия стил с координати, този път произведен в собствената фабрика на компанията в Гудуут.

Това творение ще бъде изложено пред публика в Абу Даби, заедно с модерни изкуства от Казем и други артисти. Ако се питате колко ще струва... ами никой не знае, но колата вече е била продадена на клиент от Близкия изток, който без съмнение няма никакво търпение да паркира возилото в огромния си гараж.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.