Opel

Opel GT Concept e едно красиво купе със скромен двигател

2016.02.15

Този концептуален модел от Opel/Vauxhall ще бъде показан на изложението в Женева. За съжаление под красивата обвивка се крие един доста скромен двигател...

Подобно на доста други компании и от Опел ще предложат свой концептуален модел на предстоящото изложение в Женева. Запознайте се с Opel GT concept.

Снимките които виждате са от Великобритания, затова логично колата е брандирана като Vauxhall, може би благодарение на завидните умения по Photoshoр на служител от маркетинговия отдел на компанията.

Оставяйки най-очевидното на страна, нека да видим какво друго имаме. Моделът е доста приятно изглеждащо двуврато купе в типичен за концепт стил. GT е очевидно ясно загатнато в предните червени гуми, камерите на мястото на стандартните странични огледала и специалната обвивка на предното стъкло. Заради всичко това колата погледната от страни изглежда леко обемиста.

Под капака се намира нещо далеч по-малко атрактивно за нас като фенове. Двигателят е едва 1-литров с турбо и три цилиндъра – същият наличен в Adam, Corsa и Astrа. Мислите си, че мощността ще е много по-голяма, но уви! Колата разполага със „скромните“ за концепт 144 коня, докато стандартния двигател без турбо предлага 104. Ускорението от 0 до 100 се случва за под 8 секунди.

Двигателят от Astra VXR/OPC би бил доста по-уместен в случая. Той предлага 276 конски сили и има работен обем от 2 литра. GT тежи само 1000 килограма, задвижването е задно, а мощността се предава до колелата с помощта на шест-степенна последователна скоростта кутия.

Е, дали това означава, че Opel са решили да предложат една нова спортна кола със задно предаване? Най-вероятно не. Страхотния концепт Monza, който отчасти е повлиял и на дизайна на GT никога не се материализира, а Opel не разполагат с разработена платформа за задно. Ако имате път до Женева може да се полюбувате на GT – тя ще бъде изложена точно на 3 Март.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.