Aston Martin

6-те най-добри Aston Martin S за всички времена

2016.11.28

Сещате ли се за зле-изглеждаща кола от Aston Martin? Ние не. А когато видяхме снимките на новия Vanquish S, решихме да си припомним и страхотните модели S от миналото.

1. 2017 Vanquish S

Последното Aston S е с името Vanquish. То идва с по-остри ъгли и ъпдгрейд на двигател, шаси и аеродинамика. Задвижено е от 592 к.с двигател (подобрение от 27bhp), като легендарният V12 остава с натурална аспирация. Повечето конски сили се дължат на подобрения в приема, според компанията.

По-бързата смяна на предавките и подобренията при ниски скорости се дължат на ревизия на скоростната кутия и нейния софтуер. Шасито е по-агресивно в режим „Спорт“ отколкото стандартен Vanquish. Отзад има нова изпускателна система, а хубавия звук се дължи на четири изхода.

2. 1967 DBS

Нека да се върнем в началото. Не началото на Aston Martin, а първия модел загатващ, че S ще се превърне в нещо наистина значимо за марката. През 1967 година компанията прави DBS като заместник на DB6, не предвиждайки голямото търсене на последния през 70-те.

Първото DBS е радикална промяна на насоката на Aston с цел влизане в крак с променящия се свят. В началото двигателят е бил познатия 4-литров с шест цилиндъра в редица – същия като този в DB6. По-късно е пуснат 5.4-литров V8 с допълнителна мощност от 40 коня. Ето тук се заражда началото на перформанс-акцентиращите модели означени с S.

3. 2013 Rapide S

Изстискването на допълнителна дължина и четири врати от фамозната и красива рама на Aston Martin не е лесна задача. Rapide едва ли е най-красивия Aston в историята, но ние не го споменаваме заради визията. Той изглежда луксозен и практичен, и успява да добави нови неща към марката. Не е и бавен – със своя V12 и 552 коня успява да достигне максимална скорост от 327 км/ч.... разбира се ако пътниците отзад не започнат да пищят, карайки шофьора да намали. Но колата звучи уникално добре и на практика сама кара шофьора да натиска педала.

4. 2009 DBS Volante

Навлизането в пазара на кабриолети беше съвсем естествено за Aston. Марката е фокусирана върху шум и стил, а какво е по-добро от наслаждаването на V12 със спуснат покрив? Освен това, когато човек напуска вилата си в Южна Франция, той едва ли би искал нещо да скрива прекрасното синьо небе над него.

Покривът се свива и разпъва при скорост до 50 км/ч за само 14 секунди. Ние обаче сме по-пленени от скоростната кутия монтирана отзад, идваща като стандартно оборудване. Дори и 13-те говорителя B&O (по два комплекта отзад) не ни впечатляват толкова.

5. 2014 V12 Vantage S

Ако някога трябва да изберем отвори в капака, то тези със сигурност са добре измислени. Дългият нос, станал известен в компактната версия V8, също е тук, но двигателят е V12. Версията S разполага с по-голям обем и 565 коня. Предлага се със седем ръчни скорости или автоматик.

V12 Vantage S е 15 кг по-лек от Vantage – това се дължи на керамичните спирачки и по-добра автоматична трансмисия. Компанията добавя и предназначен за писта режим на управление. Максималната скорост на автомобила е 330 км/ч.

6. 2004 Vanquish S

Този списък няма да е пълен без включването на една от най-красивите коли излизали от завод на Aston. Говорим именно за оригиналния Vanquish S. С невероятно красива визия от всеки ъгъл, заоблени и плавни линии, този модел има страхотен потенциал под капака. Задвижен е от 5.9 литров V12 двигател – 520 коня и 7000 оборота – с 60 коня повече отколкото стандартния Vanquish.

Лукс отвсякъде и ръчно изработен интериор. Предлага се с възможност за седалки отзад и сателитна навигация безплатно. Подобно на всички модерни модели Aston S, максималната скорост прехвърля 320 км/ч, но ние предполагаме, че доста време собствениците им просто ще се любуват на колите си отстрани.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.