7 от най-добрите мотори показани на MCN в Лондон

2016.02.19

Изложението за мотори MCN London винаги е приковавало вниманието на феновете, и тази година не беше по-различно. Ето някои от най-добрите модели разделени по категории:

Най-добър ретро байк: Triumph Thruxton R

Никога не сме харесвали особено Triumph, но този мотор промени това - сериозно сме изкушени да пробваме Thruxton R. Moto Guzzi V7 II Stornello, BMW R nineT и Yamaha XSR900 също участваха на изложението, но Triumph просто потопи конкуренцията. Малкият производител на мотори успя да съчетае умело класически мотор с модерните технологии, и го направи по един по-убедителен начин отколкото големите производители.

Моделите Thruxton и Thruxton R получават система за тракшън контрол, LED светлини за през деня и ABS – всичко в стандартния пакет. Модел R получава и спирачни апарати Brembo, плаващи дискове, напълно регулируемо окачване Showa и гуми Pirelli Diablo Rosso Corsa. Двигателят е с работен обем от 1199 кубика, а ориентировъчната цена на мотора е около 12 хиляди паунда. R не е евтин, но само го погледнете!

Най-добър супербайк: Aprillia RSV4 RF

Aprillia RSV4 спечели световния шампионат, доминира в тестовете на редица специализирани издания и вероятно е най-добре изглеждащия супербайк на пазара. По някакви причина обаче купувачи липсват. Надяваме се, че новата Aprillia RSV4 RF ще промени това. Моделът от 2016 година получи нова визия, окачване Ohlins и иновативна система за телеметрия, която може да бъде достъпна през смартфон.

Целият байк лъха на супер качество, а тъмно-червените алуминиеви джанти са произведение на изкуството. С 201 конски сили и почти перфектна дистрибуция на теглото, очакваме този байк да разбие всички други конкурентни модели през годината. Цената е £18,135, което е доста, но пък си струва всяка една стотинка.

Най-добър средно-тежък мотор: Ducati 959 Panigale

Наистина обичаме Ducati 899 заради невероятно доброто управление и надеждност. Единствената област, която не ни харесва са конските сили. За щастие, новото 959 оправя нещата. С мощност от 157 коня и тегло от 200 кг, този мотор трябва да бъде светкавица.

959 е проектиран така, че да покрие новите изисквания Евро4. Има огромен изпускател и новите тръби бяха подложени на сериозна критика от автомобилните журналисти, но се оказа, че на живо нещата стоят по-добре. Средно -тежкия Ducati е скъп, цената му почва от £13,095.

Най-добър „гол“ байк: Yamaha MT-10

Още един нов мотор, който привлече доста внимание е Yamaha MT-10. Голите байкове са в нещо като възход в последно време – големи компании като BMW, Kawasaki, Ducati, KTM and MV Agusta – всички те предложиха брилянтни модели. Накрая и Yamaha се включи в битката и го направи със стил.

Новата MT-10 изглежда много добре на живо. Смесица между Terminator T800 и супербайк, изглежда че ще има успех на пазара. Получава нов изтънчен електронен пакет и подобрен двигател. Моторът се очаква да струва точно 10 хиляди паунда ... може би това ще е моделът на 2016 година.

Най-добър концепт: Suzuki GSX-R1000 L7

Посетителите получиха възможност да видят и новото GSX-R1000 L7 на живо. Табелката до машината ни говори, че това е поредния концептуален модел, но какво пък... Не е тайна, че точно този проект е напълно готов да влезе в серийно производство.

Тълпата се събираше около този мотор по време на цялото изложение, но общия консенсус беше, че моделът донякъде разочарова. На живо, новия GSX-R изглежда доста сходно с 12 годишния GSX-R1000 K4. Въпреки това, само глупак би подценил новия мотор. Suzuki го подобрява с нови технологии: тракшън контрол с 10 нива, контрол на старта, и по-бърза смяна на предавките. Всичко това трябва да отличи новия модел от конкурентните мотори. Новата система за регулиране на клапите от Moto GP е за първи път в този клас – а това трябва да подобри и оптимизира подаването на газ. Байкът ще излезе на пазара по-късно тази година на цена от 13 хиляди британски лири.

Най-добър „какво по дяволите е това“!: Ducati XDiavel

За първи път показан през 2011 година, Ducati Diavel винаги е едно уникално предложение. Смесица между круизър и супербайк, той никога не е целял високи продажби. Следвайки същата линия, и през 2016 година Ducati предложи напълно щур дизайн. Байкът е изцяло изграден от нулата, и включва нов двигател Testastretta DVT с работен обем 1262 кубически см. Цялостната визия е най-интересното нещо. Xdiavel получава чугунени задни колела обути в 240/45 ZR17 Pirelli Diablo Rosso II. Големия Дюк привлече посетители и нямаме търпение да разберем какво ще предложи на пътя...

Най-добър мотор за начинаещи: Ducati Scrambler Sixty2

803 кубиковото Ducati Scrambler, пуснато през 2014, беше огромен успех за Ducati. По тази причина има голяма логика те да разнообразят гамата. Новото 400-кубиково Sixty2 – именувано на годината на пускане на оригиналния Scrambler – също се очертава като хит за Италианската компания.

С по-малък двигател, Sixty2 ще покрива изискванията на А2 лиценза във Великобритания, което означава че водачи над 19 годишна възраст ще могат да го карат свободно. Моторът изглежда фантастично като визия и качество на изработка. BMW с техния нов G310R трябва да се страхуват.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.