Lada

Тази Lada 1978 се продава за $17,900

2015.10.31

Сумата е доста висока, имайки в предвид, че говорим за почти стандартна LADA, която освен това е и удряна. Помислете обаче за възможностите като LS суап!

Хората извън зоната на влияние на бившия Съветски Съюз едва ли познават добре тези коли. Екземпляр на 1978 VAZ 2101 в момента е листван за продажба в американския eBay и тъй като колата е уникална и рядка за тези географски ширини тя предизвиква доста голям интерес... особено ако е червена.

Какви са детайлите на тази конкретна оферта? Всъщност, освен въздушните възглавници, окачването и някои други елементи, колата е почти в оригиналното си заводско състояние. Километражът показва 56.000 мили, което е около 90,000 километра – това е доста малко за 37 годишна кола и ние не можем да кажем дали това е добре или зле за Lada. Продавачът е отбелязал и 1.3 литров двигател на Fiat с мощност от 67 конски сили, който е бил ремонтиран преди 10,000 км.

Продавачът твърди, че е направил козметични подобрения, добавил е аларма, стерео с високо качество, спортен волан, червени елементи по интериора, нова боя, и клаксон от камион за още по уникален звук на пътя.

Колата не се намира на територията на бившия СССР, а на остров Марко, разположен на югоизток от Флорида. Все пак ... това не е чак толкова далеч от Санкт Петербург. VAZ-ът е описан като отличен и в много добро състояние – с всички оригинални части. Въпреки че няма климатик /а във Флорида ще е нужен/, продавачът осигурява пълна история за колата. Според него, тя е била подарък на служител на СССР, а в последствие е наследена от негов внук. След това е продадена на друг човек, който в последствие я внася в САЩ.

Сега за всички фенове на тунинга - ето и предизвикателството. Колата вече е със задно предаване и ръчна трансмисия, така че защо да не чуем и звукът на Murica от този съветски звяр. Или пък да я оставим в оригиналния и вид... какво мислите?

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.