Ford, Mustang

5 интересни неща за V8 Mustang кабриолет

2016.04.11

Mustang от 1995 включва 5-литров V8 двигател с 5-степенна скоростна кутия. Той разполага с „едва“ 215 конски сили изстискани от олд-скуул двигателя, така че ако се надпреварва с V6 Toyota Camry почти сигурно ще изгуби. Всъщност, той не е толкова бавен – ускорението до 100 км/ч става за 6.5 секунди, което е достатъчно да бие Pontiac Grand Am. Въртящият момент също е добър – 300lf bt, което означава мощност и възможност за дрифт.
 

5-литровият двигател на ФОРД е истинска легенда на пазара на двигатели втора ръка в САЩ. Той се поддържа сравнително лесно. Ето някои интересни неща за този прекрасен автомобил наречен Mustang V8 GT

 

1. Служителите на бензиностанциите го обожават

Интересно е, че в САЩ може да предизвикате възхищението на околните много по-често с този Mustang, отколкото да кажем с една 500 к.с SVT Cobra от 2003 година. Тенденцията е особено ясно изразена сред служителите на бензиностанции – изглежда, че те харесват тези „бавни“ и евтини коли.

2. Всички искат да се надпреварват с него

Повечето хора в САЩ познават този Mustang – знаят че не е толкова бърз, но все така го харесват. Общо взето репутацията на колата е на високо ниво - V8 е бляскав и звучи добре. Всичко това е достатъчно за собственика му да успее бързо да намери съперници, ако разбира се иска да се пробва на някоя отсечка.

3. Всеки лош шофьор счита собственика на Mustang за себеподобен

Качването в Mustang с червена боя променя нагласите на околните. Сякаш по някакви неясни причини хората започват да си мислят, че собственика на този Mustang непременно ще слаломира ултра бързо в трафика и всеки момент ще катастрофира – като типичен неблагоразумен шофьор. Причината е, че точно този Mustang се кара от много „лоши“ шофьори, които успяват да изградят подобна слава на автомобила и на неговите собственици.

4. Подаване на газ при смяна на предавка надолу е задължително

V8 издава сериозен шум при всяка една смяна надолу. Скоростната кутия е олицетворение на всичко лошо, което някога сте чували за Американските трансмисии. Точно поради тази причина леко натискане на газта ще направи процеса много по-приятен.

5. Природата може да си отмъсти жестоко

Това едва ли се случва много често, но всеки един Mustang кабриолет е потенциална жертва на екстремни колебания на времето. Един ден може да е 20 градуса и да пече слънце, а на сутринта колата да е пълна със сняг.

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.