VW

Ето го по-умния и по-мощен VW e-Golf

2016.11.23

 

VW разкри обновената „фейслифт“ версия на изцяло електрическия си e-Golf. Той има някои чисто нови технологии, по-висока мощност и по-дълъг пробег с едно зареждане.

Миналата седмица станахме свидетели на представянето на новите модели от гамата VW Golf. Всичко е нормално – нови 1.5 литрови двигатели и по-мощни GTI модели. Но ако искате Golf без традиционните двигатели с вътрешно горене под капака? Ще трябва да изчакате новата версия на e-Golf през 2017.

Автомобилът все така ще е с малка буква „е“, защото малките букви очевидно означават по-високата „екологичност“. Но какво е новото?

На първо място, моделът ще е по-мощен – еквивалент на 134 конски сили, спрямо старите 114 коня. Колата ще ускорява до 100 км/ч от място за 9.6 секунди, и ще може да измине до 50% по-дълга дистанция според данните на NEDC – до 300 км.

Всичко се дължи на повишения капацитет на батерията – вече 35.8kWh спрямо предходните 24.2kWh. Зареждането от 0 до 100 процента ще става за около шест часа, при включване към мрежата. На специална станция за зареждане времето ще се съкрати до един час за достигане до 80 процента заряд.

Освен това, колата идва с много хардуерни ъпгрейди на различни системи. Най-видима е разликата при новата 9.2 инчова развлекателно-информационна система Discovery Pro с навигация чрез жестове. Зад волана се вижда 12.3 инчов екран, който на практика е подобен на този ползван от Audi за „Виртуалния кокпит“. Подобно на другите Golf автомобили, и e-Golf е полу-автономен – способен е да ускорява, спира и завива при определени ситуации.

Очаква се на пазара в Европа през лятото на 2017 година.

Източник: Car Throttle 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.