7 комбита подходящи за ентусиасти

2016.12.02

 

Не всяко голямо комби е проектирано единствено с цел пренасяне на различни неща, детски колички и т.н. Тези автомобили често изненадват с потенциала си. Ето 7 от най-добрите предложения:

1. Audi RS2

RS2 даде началото на съвременните Audi-та. Порше работят по двигателя и шасито, затова нещо което можеше да бъде скромна кола за пазаруване се превърна в абсолютно животно. Изборът на Avant беше чудесен, но при пускането му на пазара през 1994 година RS2 се отличаваше и с страхотен пет-литров турбо двигател. Потенциалът за тунинг на модела е много голям.

2. BMW M5 Touring (E61)

Комбинация между практично BMW с производен на F1 двигател V10. Колата използва доста сложна нерегулярна задвижваща система с хипер-програмируема седем-степенна автоматична скоростна кутия. Това е последното М5 с двигател без турбокомпресор. Той се отличава с въртящ момент от 513Nm и изглежда малко остарял в сравнение с новите агрегати. Въпреки това, много хора го обожават.

3. Ferrari 456 GT Venice

456 GT Venice е важна част от историята на компанията. На първо място, Кралската фамилия на Бруней поръчва две бройки четириврат седан 456 GT, който е базиран на купето. Поръчани са и седем бройки комби базирани на седана. Щура работа. Богаташите поръчват седем, но плащат само 6 бройки. Четири от тях са все още собственост на Кралското семейство.

4. Audi RS 6

От десетилетия Audi използват турбокомпресори за да изпреварят конкурентите си. Всяка генерация RS6 е доказателство за това. Версията 2008 C6 е наш фаворит, а когато видите турбото и V10 лесно ще разберете защо е така. Капацитетът на двигателя е 5 литра, мощността 571 коня, а въртящия момент 676Nm.

5. Touring Ballagio Fastback

Този модел е доста рядък. Построени са едва четири от тези странни Maserati, и то за точно определени клиенти. Дизайнът се базира на модела 2009 Quattroporte, а за построяването им се грижи Touring Superleggera. Приликите със стандартния модел не приключват с дизайна, а стигат и до двигателя – той е същия V8.

6. BMW M5 Touring (E34)

BMW и второто и комби в списъка. Сега говорим за страхотния модел E34 M5 Touring. След Е61, това е единствената версия М5 комби, но пък може би най-добре изглеждащата от всички. Тя е доста рядка – произведени са 891 бройки. Друга причина за да искате тази кола е факта, че тя е последната ръчно изработена от серия М.

7. Nissan Stagea RS

След почти пълна доминация на Европейски модели, ще добавим и един култов Nissan. Отличава се с тунингован 2.6 литров агрегат с двойно турбо, задвижване на четирите колела и пет-степенна ръчна скоростна кутия. Не изглежда чак толкова добре, но пък е много мощен със своите 276 коня.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.