6 неща, които научихме за новата Need For Speed

2015.11.11

Ето ги и първите впечатление от Need For Speed

Моментът на истината е близо - Need For Speed излиза на пазара съвсем скоро и стотици хиляди фенове на автомобилните игри по света ще могат да се впуснат в това ново приключение около Вентура Бей. Ето и първите впечатления от новата игра:

1. Управлението не е реалистично, но това няма никакво значение

Трябва ясно да заявим следното – NFS не е рейсинг симулатор. Ако искате реалистично изживяване по-добре се насочете към rFactor и Assetto Corsa.

Това което прави Need For Speed прекрасна е, че управлението на колата е много отзивчиво, така че не се налага да разбирате понятия като дистрибуция на теглото за да се наслаждавате на играта. Негативите на това са, че създателите са отишли твърде далеч. В игра като Forza Horizon например, вие нямате чувството, че физиката е много по-различна от Forza Motosport, където задълбочените знания за управлението на колите не ви помагат по никакъв начин. Трябва да започнете с базов автомобил и в течение на играта да разберете на какви закони се поддава той и как се управлява. След като започнете да свиквате с пътя и управлението играта ще стане още по-забавна за вас.

2. Дрифтът е по-забавен от доброто сцепление

Усещането е сякаш колите са по-тежки отпред и имат доста вцепенен волан. Може да подобрите отзивчивостта при реакция на волана, но ако това стане в режим 'Grip' ще получите една доста рязка кола. Следователно, ние не намираме Grip надпреварите за толкова забавни, колкото Drift.

Изисква се малко време за да разучите дрифта. Има няколко асистента за помощ, но дори с тях ще ви е нужно време за да разберете как точно да контрирате – изглежда, че колата ще ви захвърли към бариерите при излизане от завоя.

Въпреки настройки изцяло за Drift, това се постига трудно ако нямате достатъчно мощност, регулируем диференциал и други подобрения по колата. Това има смисъл, но може да направи ранните мисии доста разочароващи преживявания.

3. Светът е доста голям и невероятно красив

Вентура Бей е като интерпретацията на Лос Анджелис от Ghost Games. Следователно вие получавате един прекрасен микс от градски пътища, индустриален пейзаж, възвишения и спускания. Картата не е масивна – нищо общо с GTA V например, но е е все така достатъчно голяма. Благодарение на голямото разнообразие от пейзажи вие ще откривате нови елементи всеки път когато минавате по трасето. Графиката и детайлите са забележителни – благодарение на смесицата от дъжд и нощни сцени вие сте обсипани от красиви отражения докато шофирате. В далечината ще виждате силуети на небостъргачи, но за жалост няма да можете да минете покрай тях, защото те са извън обсега на трасето.

Включен е и филтър, който може да приложите, правещ цялата картина леко зърнеста, но едва ли ще ви се иска да развалите страхотната графика по този начин.

4. Вентура Бей е призрачен град

Може и да е голям и красив, но светът на Need For Speed e пуст и безжизнен. Очевидно, че в игра като тази вие едва ли ще искате улици пълни с пешеходци, но въпреки това би било страхотно да срещате малко повече коли. Разбира се през нощта това е нормално, но все пак можеше да има малко повече трафик по улиците.

5. Cut-сцените

Един от най-добрите аспекти на играта са „Петте начина за игра“ - или вие имате пет различни подхода свързани с автомобилната култура. Вие се мотаете с група от пет човека, всеки един от които представя един от тези пет подхода.

От време на време историята е прекъсната от отделни кът-сцени и единствения позитив от това е, че те по един умел начин държат играча в историята. Негативът е, че те са доста трудни за гледане.

6. Модификацията на автомобила е голяма забава, но...

Редакторът на колите е фантастичен. Има безброй форми, логота, боя и елементи, които да поставите по колата, така че да направите нещо уникално и по ваш вкус. Хората с повече свободно време биха направили наистина щури дизайни, които биха били интересни за гледане. Единственият недостатък на това е, че смяната на лейърите е малко досадно.

Модификацията на колата е добро забавление, но за жалост определени части по екстериора са заключени докато не стигнете определено ниво. Това изглежда излишно, имайки в предвид, че модификациите са част от базовите екстри. Освен това наборът от части по екстериора е ограничен за някои коли. Например S15 няма индивидуални брони, странични прагове, и други, а само три цялостни бодикита за избор.

Що се отнася до представянето, повечето от по-сложните модификации са заключени до определено ниво или мисия. Това също може да ви подразни, особено ако разберете че частите са доста „обикновени“. Подобренията са свързани единствено със сумата в акаунта ви – щом имате пари за определена част вие ще може да я поставите на момента.

Заключение

Need For Speed се правеше доста време и за феновете на поредицата главният въпрос е следния: заслужава ли си чакането? Краткия отговор е – Да. Дългият отговор е малко по-комплексен.

Играта е далеч от перфектна. Светът в играта е малко мъртъв и ние се съмняваме, че ще бъде „съживен“ с нови елементи на по-късен етап. Управлението изисква доста време за привикване /може би по-малко ако сте ветеран/ и колите можеше да са идея по-пъргави – Forza Horizon се справя по-добре от NFS по тези критерии.

Като цяло NFS е една добра игра, която въпреки че е далеч от перфектна ще се хареса на всички стари фенове на поредицата.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.