Land Rover

Крадците явно доста харесват Land Rover Defender

2016.04.14

Моделът е спрян от производство, което означава, че ще става все по-рядък. Точно затова Defender става апетитна цел за крадците.

След края на производството на Land Rover Defender по-рано тази година се случи неизбежното. Търсенето на автомобили втора ръка нарасна, както и цената на колите. Defender е бил в производство под различни форми през цели 68 години, но никога не е бил супер сигурен автомобил. Може би точно за това той е идеална цел за крадците.

Например, в Южен Йоркшир, Англия, търсенето на Defender е скочило с 69% през последните няколко месеца. През последната 1 година, продажбите са достигнали 760 хиляди паунда, според NFU Mutual. Интересно е, че кражбите на автомобили също са нараснали.

Нещата стават още по-лоши след като разбираме, че крадците са се адаптирали спрямо стандартите за сигурност на Defender. Сержант Ник Хил от полицията в Йоркшир казва: „Изглежда че организирани престъпни групи се целят именно в този модел... Най-голямото ни притеснение е това, че бандитите имат големи познания за автомобила и за неговите електрическа и осигурителна система.“

Полицията съветва собствениците да се подсигурят с допълнителни системи за сигурност, като например проследяващи устройства. 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.