9 от най-свирепо изглеждащите коли за всички времена

2016.12.10

 

Тези автомобили могат да всеят страх сред всеки шофьор, особено ако се появят внезапно на задното огледало. През годините сме виждали доста свирепо изглеждащи автомобили, затова ще се опитаме да ви представим някои от най-страшните... Ето само 9 от тях

 

Buick Electra

Страшно дълъг автомобил – цели 5.7 метра за първата му генерация. Еlectra определено впечатлява със своя размер, но това не е всичко. Тя има доста необичайна и фантастична визия, с навъсена предница заради присвитите вежди.

Zenvo ST1​

Zenvo ST1 се опита да убие не кой да е, а самия Джереми Кларксън при снимките на един от епизодите на Топ Гиър. Тази ужасяваща предница ни говори много, и няма нужда автомобилът да потегля по пътя за да разберем колко е страшен. Под обвивката също е доста страховито – двигател V8 с турбо, работен обем 6.8 литра и мощност над 1100 коня.

Mercedes AMG Hammer

За създаването на този груб звяр, AMG вземат стандартния W124 седан, втвърдянат и понижават окачването, подобряват спирачките и правят един различен и суров бодикит, снижавайки драстично драг коефициента. След това монтират един 6-литров V8 двигател с 375 к.с. под капака… и още нещо. Кръщават този модел с най-подходящото възможно име: чук!

BMW E38 7-ма серия

BMW 7-ма серия Е38 е свиреп автомобил по две причини. На първо място, заради външния вид – с това ниско позиционирано и тромаво тяло с бъбрековидни решетки отпред. На второ място – заради хората, които го карат. Може и нещата да са по-различни от преди години, но собствениците на 7-ма серия имат славата на известни и плашещи хора.

Shelby GT 350 R

Американските мускулести автомобили по-принцип имат доста агресивна визия, но новото Shelby GT 350 R, версия на актуалния Ford Mustang, изглежда още по-свирепо заради своето голямо задно крило, голямата издутина на предния капак и предния сплитер. Двигателят му също звучи доста сурово – той е с работен обем 5.2 литра и е V8.

Audi RS7

С предната решетка на шестоъгли, серията на Audi RS изглежда доста свирепо, а може би най-ярък представител от нея е RS7. Сгушен някъде по-навътре под капака е 4-литров V8 битурбо агрегат с предостатъчните 552 конски сили.

Lamborghini Veneno

Lamborghini не е от компаниите известни с издути автомобили, така че резултатите от тези дизайнерски усилия могат да бъдат доста изненадващи за мнозина от феновете. Да вземем за пример Veneto. Колата е базирана на Aventador – а самата тя изглежда така, сякаш иска да ви прасне един в муцуната без причина. Lamborghini я прави дори по-мощна, слагайки вътре 6.5 литров V12 двигател с мощност от 739 конски сили. Профилът на колата е чудат и включва насечени линии и много ъгли. Произведени са само 3 бройки на купето, след което и 9 роудстъра.

Dodge Royal

Подобно на Buick Electra, и Dodge Royal изглежда доста сурово. Това е модел от края на 50-те години на миналия век.

Gumpert Apollo

Gumpert Apollo е проектиран без мисъл за естетиката, като цялото внимание е обърнато към аеро ефективността и охлаждането. Резултатът е една доста грозновата, но пък затова свирепо изглеждаща суперкола, която обаче се харесва на мнозина. Тъжното е, че компанията зад този задвижен от Audi автомобил и основана от бившия спортен директор на Audi Роланд Гумпърт, страда от финансови проблеми през последните няколко години и на практика е прекратила дейност.

Източник: Car Throttle

 


 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.