6 прекрасни дизелови автомобила, които могат да поевтинеят драстично съвсем скоро

2017.07.26

Заради всички тези скандали с емисиите и нови законодателни мерки ограничаващи дизеловите двигатели, търсенето им логично започва да спада.

Дизелите са на път да станат непопулярни. Някъде след 20 години вероятно доста рядко ще срещаме подобни автомобили по пътищата, да не говорим да се произвеждат нови такива. Последните доказателства за западането на автомобилите с най-замърсяващи природата двигатели идва от Великобритания, където намалява потреблението на дизелово гориво.

Правителството предвижда и драстични мерки за намаляване на движението на стари дизелови автомобили по пътищата. Планира се автомобилите произведени преди 2006 година да бъдат обложени с нови по-високи данъци, което ще ги направи доста евтини на пазара на автомобили втора ръка.

Ето защо решихме да погледнем назад във времето, и да видим кои са страхотните автомобили пуснати преди повече от 10 години. Те биха могли да се намерят на доста апетитна цена само след година.

Skoda Fabia vRS

Задвижена от 1.9-литров турбо двигател с четири цилиндъра, Fabia vRS предлага сходен пакет с този на Seat Ibiza и Skoda Superb. Дори реалната и мощност е по-висока от официалните данни – тя е по-близо до 150 к.с, отколкото до изписаните на талона 130 коня.

Подобен автомобил се среща за под 5 хиляди евро във Англия, но цената може да се понижи допълнително след влизане в действие на новите законови мерки.

Автомобилът е шумен и див още при втора предавка, а при трета вече разполага с достатъчно въртящ момент. Смяната на предавките е плавна и бърза, а цената за този автомобил е апетитна. Може да изчакате да падне още малко, след което да го купите.

Ford Mondeo ST TDCi

Mondeo ST TDCi беше, и все още е, колата предлагаща всичко от което се нуждае човек. Тази генерация е фантастична за каране благодарение на перфектните си пропорции, доброто управление и голямото вътрешно пространство. Разполага с 2.2 литров двигател с мощност 153 конски сили, благодарение на който колата може да достигне максимална скорост от 220 км/ч.

Само погледнете какво може да получите за под 4,000 евро за модел от 2005 година. Има сателитна навигация, кожен салон, и прекрасна боя тъмносин металик. Имайте едно наум за проверка на турбото, защото ремонтът му е скъп, но само си представете колко евтина може да стане тази кола след като търсенето и намалее още...

Jaguar X-Type

Ако предпочитате по-комфортен модел, какво ще кажете за този Jaguar X-Type? Базира се на съвременното Mondeo и има същия двигател. X-Type изглежда добре и предлага доста лукс, дърво, кожа и фини детайли. Версията Sport от 2005 година може да се намери за 4 хиляди в Англия, предлагаща климатроник, подгряване на предното стъкло, кожени седалки и 17-инчови джанти.

Volkswagen Golf (MkV) 4Motion

Golf е модел предлагащ добър набор от характеристики на разумна цена. Той винаги е бил хубав автомобил. Но когато добавим и система за задвижване на четирите колела и по-ниска цена заради вредните емисии, той се превръща в победител. Петата генерация Golf може да не е най-вълнуващата кола в света, но тя е перфектно балансирана и може да се кара целогодишно и по всякакви настилки и климатични условия.

BMW 330d (E90)

Нещата стават наистина интересни, когато си спомним, че 330d беше в етап на планиране много дълго време. Съществуват доста Е46 на пазара, но човек може да си вземе и по-новата версия – Е90. Тя е истинско оръжие на пътя, оборудвана с 3-литров двигател с шест цилиндъра и мощност 231 конски сили. Въртящият момент към задните колела е 498Nm. E, няма сателитна навигация, но за 7 хиляди евро кой го е грижа? Представете си как цената може да падне още когато дизелите станат по-малко популярни...

Alfa Romeo GT JTDM Cloverleaf

JTDM не беше един от най-мощните и най-изтънчени двигатели. Той е доста шумен, но е единствен избор за супер-секси модела Alfa Romeo GT. Интериорът на колата винаги е бил доста базов, но пък за сметка на това човек получава много добри спецификации и управление, помагащи на този дизел да преминава през завоите като стрела. Нашият фаворит в тази статия има шест-степенна ръчна скоростна кутия и апетитна цена. За 5000 евро едва ли ще намерите по-атрактивна дизелова Alfa.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.