Pagani

Pagani направи още една уникална Zonda

2016.07.02

 

Pagani Zonda MD е тук и ние започваме да се чудим дали първия модел на италианския производител някога ще умре...

Опитваме се да мислим за неща по-устойчиви на времето от жизнения цикъл на Pagani Zonda. Сещаме се за кариерата на Мадона и още няколко неща. Zonda е на пазара от около 17 години, но преди 4 беше заменена от Huayra. Дори и след като компанията официално сложи край на производството на Zonda ние все още периодично виждаме някои специални издания. Най-новото от тях е с името Zonda MD.

За разлика от соловата кариера на Мадона, някои биха се оплакали че Zonda все още се навърта наоколо, но пък всичките 100 бройки на Huayra се разпродадоха. Сега компанията произвежда още една уникална версия на Pagani за някой платежоспособен клиент. А най-хубавото в MD е, че той изглежда просто страхотно.

Шасито от карбонови фибри е покрито от много тънък слой синя боя. Колата изглежда подобна на Zonda 760 заради покрива и масивното задно крило. Отвътре е монтиран същия 7.3-литров двигател AMG V12, доставящ 750 конски сили освен ако няма допълнителни подобрения.

Освен това, и фактът че моделът е означен с инициалите на собственика MD (нищо свързано с докторите), липсват други детайли за колата. Нямаме идея колко струва това чудо, но ако съдим по оскъдната информация и снимките със сигурност ще е няколко милиона евро в брой.

Всеки имащ такава сума в сметката си може спокойно да звънне на Хорацио Пагани и ако той е склонен да направи нещо специално ще имаме поредния уникален модел. За всички обикновени хора остава отворен въпроса колко още такива коли ще видим... но май изглежда, че Zonda ще продължава да се навърта още дълги години...

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.